Атака на телефонни измамници в Пазарджишко

  • 03 юли 2022 15:55

  • 48822
  • 6
Атака на телефонни измамници в Пазарджишко
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Атака на телефонни измамници в област Пазарджик. За това съобщават от областната дирекция на МВР. Пред БНТ говорителят на полицията Мирослав Стоянов съобщи, че са засечени обаждания към стационарни и мобилни телефони на възрастни и самотноживеещи хора в областния град и близки села. Схемата, който се използва е класическа, но с леки допълнителни вариации.

В повечето случаи измамниците се свързват чрез стационарни домашни телефони с потенциалните си жертви и използват добре позната до момента схема. Първоначално непознат се представя за полицейски служител, който е част от цял отдел или екип разследващ телефонни измами.

Непознатият дори се представя с име и длъжност - комисар Петров, старши комисар Иванов и т.н. Той предупреждава жертвата, че е включена в списъка на телефонните измамници и те скоро ще се свържат с нея. Докато трае разговорът мнимият полицай разпитва дали разполага с друг телефон, мобилен или стационарен. Не след дълго звъни другият телефон и се съобщава, че е станала страшна катастрофа. В мелето е пострадал близък, роднина, за неговото спасяване е необходима скъпа и спешна операция.

Междувременно жертвата не е затворила първата слушалка, а от нея гласът на мнимият полицай успокоява притеснената жена, че всичко е под контрол. Уверява я, че внимателно следят измамниците и скоро щели да ги хванат. За това „комисарят” съветва жертвата да приготви наличните си пари или ценности. Те щели да служат като примамка на измамниците, да ги хвърли през прозореца на терасата или от вратата, а след като заловят бандитите щели да и бъдат върнати.

Мъж от Сандански дал голяма сума на телефонни измамници

От полицията апелират гражданите да бъдат бдителни, да не се поддават на обажданията на непознати, да не дават под какъвто и да е предлог парични суми или ценности на непознати дори ако се представят за полицаи. При наличия на подобни обаждания да позвънят на своите близки, като ги информират за случилото се или да подадат сигнал на телефон 112.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
48822 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.07.03 | 18:19

5
2022.07.03 | 18:15 6 Олга без Волга , но Пич с Москвич ! Отговор 2022.07.03 | 18:18 10 Олга с Москвич , това си е Волта с Пич ! 2022.07.03 | 18:17 9 Москвич без Олга се преструва на Волта без Пич ? 2022.07.03 | 18:16 7 Волта без Олга намери Пич без Москвич !
☠Мордор-Унищожителя на сводници☠

2022.07.03 | 16:41

1
☞Ckopo ниe БЪЛГAPИТE-Hacлeдници нa Poдa ДYЛO, щe Лиkвидиpaмe 144-гoдишня Жидo-Цигaн-Pycko-Тypckо-Kpaвapckи КЛОЗЕТ-БГ, и ще започнем ДEЦИГAНИЗAЦИЯ и ДEMИЛИЦИOНEPOЗAЦИЯ нa Maйka Бългapия!: yerl.org/jqo5d ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: yerl.org/crXJp ☞Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: yerl.org/hKTWt ☞Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи: yerl.org/vhyAT ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka пo Гopянckи: yerl.org/jIPMs ☞Време Разделно: ♦Е1: yerl.org/OofGl ♦♦Е2: yerl.org/cCvdS ♥Кoзият рoг: yerl.org/U3qBg ♥Пoд Игoто 1952: yerl.org/9byNy ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: yerl.org/KiiwT ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: yerl.org/3U5CG
⊙﹏⊙Cийка-Чaкaлaп дo Kaлдaръм Koкoна

2022.07.03 | 16:44

4
ФАКТ! Oтряд за нaкaзателни пoръчки на мaфиятa - бългaрcкaта ГEШEФTУPA!: yerl.org/AGq1M
ஜ۩☺۩ஜKaлдaръм Koкoнаஜ۩☺۩ஜ

2022.07.03 | 16:43

3
БOП - Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: yerl.org/DjtSd
✌Mиpoлюбa Бeнaтoвa✌

2022.07.03 | 16:41

2
☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞Всички мангали-сводници и своднички в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа! ☞Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот! ☞Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe пpeвъзпитaва, бoй, бoй, бoй пo гнycнитe мaнгaли, бoй дo пocиpaнe! ☞Бремя цыган.: yerl.org/huHvP

Добави коментар

Водещи новини