Пожар унищожи 600 декара пшеница в община Тервел

  • 03 юли 2022 12:44

  • 26044
  • 0
Пожар унищожи 600 декара пшеница в община Тервел
© Novini.bg/Canva

Пожар е унищожил 600 декара пшеница в землището на с. Кладенци, общ. Тервел, съобщават от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Сигналът е получен вчера около 14:50 часа. Огънят е ликвидиран от трима служители на Районната служба на пожарната в Тервел. Спасени са 400 декара пшеница. Причините се разследват от Районното управление на МВР в общинския център.

В началото на юни от Община Тервел и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ призоваха гражданите да спазват стриктно установените противопожарни правила на МВР поради повишен риск от инциденти вследствие на летните температури.

Забранено е пушенето и изхвърлянето на угарки от цигари в близост до житни масиви, гори и полезащитни пояси; използването на открит огън на по-малко от 50 метра от житни масиви, горски насаждения и складови, стопански и жилищни сгради; нерегламентираното изхвърляне на запалими отпадъци; паленето на стърнища, сухи треви и крайпътни ивици; използването на селскостопанска техника, която е неизправна или не отговаря на изискванията за пожарна безопасност.

При установяване на пожар гражданите трябва незабавно да подадат сигнал на телефон 112.

Радина Лазарова
26044 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини