Готови ли са бензиностанциите за отстъпката от 25 ст. на литър гориво?

  • 03 юли 2022 09:23

  • 1997
  • 2
Готови ли са бензиностанциите за отстъпката от 25 ст. на литър гориво?
© Novini.bg/Canva

Актуализацията на бюджета за 2022 г. беше приета с голямо мнозинство в парламента.

Между първо и второ четене проектът беше прекроен от опозицията, но една от най-обсъжданите мерки на правителството беше одобрена – държавата ще плаща вместо нас по 25 ст. за всеки литър гориво, който зареждаме.

Собственици на малки бензиностанции казват, че нямат никаква яснота как точно ще се прилага мярката. Това обясняват и на клиентите си.

Мярката за държавната помощ за бензина не започва от днес и не е задължителна

За пореден път ставаме свидетели на меко казано недомислена мярка, каза пред bTV Николай Николов, председател на Национално сдружение на малките търговци на горива.

По думите му никой не е готов в момента да предлага тази отстъпка и тя дори не е обнародвана в Държавен вестник. Освен това вероятно ще е нужен нов софтуер.

„Държавата с това решение противопостави големите вериги на малките бензиностанции. Този, който има възможност, тоест големите вериги, ще предложат тази отстъпка. Тези, които не могат и няма как да работят на загуба, за да не фалират, няма да я предлагат“, каза още Николов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1997 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Така мисля

2022.07.03 | 10:23

2
Мисля, че доста ясно се казаха нещата. Бензиностанциите трябва да издадат фактура на физическо лице и номер на колата, според талона (по закон трябва да има имена и ЕГН), като фактурата се издава за точно определена услуга. На базата на тези фактури ще бъдат възстановени парите. Кое не е ясното? Какъв специален софтуер им е притрябвал? Сега се ослушват да се разберат помежду си как да измъкнат повече пари. И без друго така са надули нещата, че не дотация, а замразяване само може да спре тая спекула.
Еми...

2022.07.03 | 09:36

1
Хахаха. Готови ли бяха кypвите в кръчмите като им плащахме ДДС-то?

Добави коментар

Водещи новини