Четирима души, сред които две деца, са прегледани в благоевградската болница след тежката катастрофа в Кресненското дефиле

  • 28 юни 2022 19:14

  • 2796
  • 0
Четирима души, сред които две деца, са прегледани в благоевградската болница след тежката катастрофа в Кресненското дефиле
© Getty (архив)

Четирима души са прегледани в Спешно – приемно отделение (СПО) на благоевградската болница след тежката катастрофа в Кресненското дефиле, каза за БТА зам.-директорът на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в областния център д-р Александър Костов.

При инцидента от днес следобед загинаха двама души.

Тежка катастрофа в Кресненското дефиле, има няколко загинали

Д-р Костов посочи, че веднага след сигнала за инцидента е сформиран екип от хирурзи, реаниматори и ортопеди. В СПО са доведени майка с две деца на възраст, съответно три месеца и две години. Проведени са консултации и са назначени изследвания. Д-р Костов посочи, че децата са добре, при майката е установена фрактура на носа и е изпратена в отделението по „Уши, нос, гърло“ за консултация и евентуално последващо лечение.

В спешното отделение на благоевградската болница е доведен и шофьорът на тежкотоварния автомобил. По думите на зам.-директора на лечебното заведение мъжът е на възраст около 35-40 години, видимо без наранявания. В момента е в Отделението по образна диагностика, където ще му бъде направено изследване със скенер и ехограф на корема и са назначени съответните изследвания.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 15 часа днес, съобщиха от Областната дирекция на МВР. По първоначална информация инцидентът е станал между товарен автомобил, микробус и лек автомобил. Загинали са двама души. Движението е спряно и в двете посоки. Работата по установяване на всички факти и обстоятелства по случая продължава.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ информираха, че пътят в района на катастрофата е отворен за движение.

Валери Зайцев
2796 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини