Обвиниха четирима за кражбата на 350 000 лв. и златни накити от къща в Банско

  • 02 юни 2022 17:31

  • 1587
  • 0
Обвиниха четирима за кражбата на 350 000 лв. и златни накити от къща в Банско
© Gettyimages (архив)

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Разлог, четири лица са привлечени в качеството на обвиняеми за извършена от тях кражба в големи размери. Престъплението е квалифицирано по чл. 195, ал. 2, вр. ал. 1, т. 3, пр. 2, т. 4, пр. 2, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20 от НК.

Разследването се води по досъдебно производство, образувано на 08.03.2022 г. по постъпил сигнал за кражба в гр. Банско. Установено е, че около 20 ч. на 08.03.2022 г. от къща в гр. Банско били отнети 350 000 лева и златни накити, без съгласието на притежателя им и с намерение да бъдат противозаконно присвоени. Престъпното деяние е било извършено чрез използване на техническо средство и разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот.

Към настоящия момент са извършени огледи на местопроизшествието и са разпитани свидетели. Възложени са и са проведени оперативно-издирвателни мероприятия. Извършени са разпознавания. Назначени са и изготвени експертизи - ДНК и дактилоскопна. Проведен е оглед на веществени доказателствени средства. Изискана е информация от мобилните оператори, по реда на чл. 159а от НК, относима към случая. 

Задигнаха 350 000 лв. и 200 гр. злато от бизнесмен в Банско

Изискани са и са приложени записи от охранителните камери в района на местопроизшествието. Извършени са претърсвания и изземвания в 26 обекта. В резултат на проведените действия по разследването са събрани достатъчно доказателства относно виновността на лицата М.Р., Ж.Б., В.С. и Б.С. От събраните по делото материали се установява, че по отношение на четиримата обвиняеми са налице законовите предпоставки за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража”.

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Разлог, изготви и внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на четиримата обвиняеми. Предстои произнасянето на съда, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1587 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини