Незаконно оръжие и боеприпаси са открити при операция в Силистра

  • 31 май 2022 14:45

  • 1168
  • 0
Незаконно оръжие и боеприпаси са открити при операция в Силистра
© Novini.bg/ Canva

Незаконно оръжие и боеприпаси са открити при операция на ГПУ-Силистра. Задържан е 66-годишен мъж, съпричастен по случая. 

Специализирана полицейска операция е проведена тази сутрин от служители на Гранично полицейско управление – Силистра, след получен сигнал за съхранение на незаконно оръжие. В условията на неотложност е претърсен частен имот в село Полковник Таслаково, община Дулово, обитаван от 66-годишен мъж.

В имота граничните полицаи открили боен автомат „Калашников“ 7.62 мм, със сгъваем приклад и боеприпаси за него. Намерени са и 21 ловни патрона и 2 патрона за малокалибрено оръжие. Мъжът не е притежавал разрешително за притежание и съхранение на оръжието и боеприпасите.

В хода на процесуално-следствените действия е открита и старинна монета с културно-историческа стойност.

Иззеха боеприпаси и оръжия от колата на починал мъж от Смядово

Мъжът е задържан със заповед за полицейско задържане за времето на претърсването и изземването. Той има предишни криминални прояви, свързани с незаконна сеч и длъжностни престъпления. Откритото оръжие е предадено за съхранение в служба КОС при РУ на МВР-Дулово. Протоколите от извършените процесуално-следствени действия ще бъдат докладвани в компетентната прокуратура.

Радина Лазарова
1168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини