Прокурата назначи проверка за 3 г. назад колко тела са оставени за кремация на обвиняемия за фиктивни погребения край Клисура

  • 31 май 2022 11:49

  • 939
  • 0
© БТВ

Тези трупове са намерени в хода на следствен експеримет, извършен от наблюдаващия прокурор. В хода на този експеримент свидетелят, на когото обвиняемият Енев е плащал определена сума пари, а именно 100 лв. е следвало да посочи къде в рамките на гробищния парк в Банкя е изкопавал съответните гроби места. Това заяви административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова. 

По думите и в хода на този следствен експеримет са намерени допълнителните шест трупа. 

За момента не е ясно дали са на мъже или жени. В петък се получи молба от роднина на починало лице, за което е остновено, че не е кремирано. Роднините са направили лична проверка и са установили, че кремация не е извършена, отбеляза Зартова. 

Намериха още незаконно погребани край с. Клисура

Тя уточни, че към момента са подадени 4 молби, трима от падалите сигнали са разпитани.

Такива молби ще продължи да бъдат подавани. Наблюдаващият прокурор е оказал провека на крематориума в София за три години назад. Следва да се установи колко трупа са оставени от обвиняемия. Очакваме официалните резултати от тази проверка, допълни още Зартова. 

Към момента няма данни за престъпление за човека, който е помагал в разкопаването на импровизираните гробове, но във вчерашния ден е бил разпитан като свидетел.

Назначени са множество ДНК експертизи, които предстои да бъдат направени.

Виолета Симеонова
939 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини