Атанас Аргиров: Дали няма опит за потулване на случая край Банкя?

  • 26 май 2022 14:32

  • 763
  • 1
Атанас Аргиров: Дали няма опит за потулване на случая край Банкя?
© Pixabay

"Случилото се е много сериозно. Имаме информация, че този човек е извършвал подобни действия от години. Вероятно има причини да се стигне до това положение заради занижения контрол на местно ниво от местната администрация. Кметският наместник би следвало да има по-чести наблюдения какво се случва в гробищния парк. Необходим е контрол на национално ниво".

Това коментира пред БНР Атанас Аргиров, председател на Съюза на погребалните фирми, ковчежник на Световната организация за погребални услуги.

Погребалният агент държал тела на починали в хладилни камери по 3-4 месеца

В предаването "12+3" той попита защо служителят на погребалната агенция, заподозрян за предполагаема схема за незаконни погребения, е бил на мястото с човек, представил се за шеф на криминална полиция, а в микробус е имало четири ковчега.

"Каква е била идеята? Да се изровят телата, да се сложат в ковчези и да се направят служебни погребения, за да се потули случаят. Давам нова версия. Този индивид е деребействал в района. Няма начин да не е облагодетелствал някого на някакво ниво... Всичко това обаче рефлектира върху нашия бранш. А 99% от колегите в този бранш са коректни и точни".

Радина Лазарова
763 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stamatis

2022.05.26 | 15:57

1
Да започват първо с кметската наместница, община Банкя и районното управление. По тези места ще излезнат замесени лица, няма как да е иначе!

Добави коментар

Водещи новини