Глоби и скоби за инвалидите в Пловдив, ако не паркират под синия знак

  • 18 май 2022 15:07

  • 353
  • 1
Глоби и скоби за инвалидите в Пловдив, ако не паркират под синия знак
© Булфото (архив)

Без прошка за инвалидите, които не спират на обозначените за тях места в Пловдив. Този принцип се прилага с пълна сила от началото на месеца.

Ако досега негласно между хората с трайни увреждания се е знаело, че имат възможност да оставят колите си на различни паркоместа за по няколко часа без да бъдат санкционирани, то вече повече от две седмици се следи на четири очи дали притежателите на инвалиден стикер спазват правилата. А те гласят, че не могат да паркират на други места, освен на обозначените. 

В Слънчев бряг информират украинците с брошури, че от 1 юни паркирането ще е платено

Редица инвалиди в Пловдив останаха като попарени от този факт, още повече, че никой не е обелил и дума, че ситуцията се е променила.

Преди няколко дни "Марица" описа подробно случай, при който жена с автоимунно заболяване, телково решение и съответно инвалиден стикер, оставя колата си на паркинг на бул. "България", срещу училище "Пейо Яворов", за да вземе детето си.  Тъй като инвалидното място е заето, тя паркира точно до него.

След минути обаче й е сложена скоба и тя заплаща 40 лв., за да може служителите на ОП "Паркиране и репатриране" да освободят возилото. Така пловдивчанката разбира по трудния начин, че ситуацията е коренно променена и вече ще се бди за стриктно спазване на наредбата, касаеща паркирането за притежателите на инвалиден стикер. 

Радина Лазарова
353 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.18 | 15:22

1
А те какво да правят, като всички паркират на техните места.

Добави коментар

Водещи новини