Митнически удар от 500 л бира

  • 18 май 2022 14:57

  • 475
  • 0
Митнически удар от 500 л бира
© Агенция Митници

Митнически служители установиха голямо количество бира, превозвано в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове.

На 13 май 2022 г. в района на ГКПП Дунав мост 2- Видин е спрян за проверка товарен автомобил, управляван от двама румънски граждани. Водачите предоставят транспортни документи за превозваната стока, в които са описани 475.2 л. или 1440 бутилки бира „Golden brau“  от 0,330 л. с 5% алкохолно съдържание, но не предоставят изискуемите съгласно Закона за акцизите и данъчните складове документи за обезпечен, начислен или заплатен акциз. 

При извършената проверка в акцизната информационна система  БАЦИС митническите служители установяват, че фирмата-получател няма акцизна регистрация и не е подала валидно уведомление до компетентното митническо учреждение, каквото се изисква преди изпращането и съответно получаването на акцизни стоки от друга държава-членка на ЕС.

При проведен разговор с управителя на фирмата-получател е установено, че той не очаква и не е поръчвал такава стока от Румъния.

Митничари задържаха над 1800 литра горива в Русе

По случая е образувано административнонаказателно производство по Закона за акцизите и данъчните складове срещу фирмата - превозвач. Акцизните стоки са задържани.

Радина Лазарова
475 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини