ДПС: Дневният ред на управляващите вече 6 месеца няма нищо общо с дневния ред на обществото

  • 18 май 2022 10:00

  • 300
  • 0
ДПС: Дневният ред на управляващите вече 6 месеца няма нищо общо с дневния ред на обществото
© Булфото (архив)

Днес ние продължаваме да настояваме поисканото от нас изслушване на премиера Кирил Петков за антикризисните мерки да се състои. Това посочи в декларация от името на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с народният представител Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със. Той апелира за дебат в пленарната зала и посочи, че и от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с също имат предложения за антикризисни и антиинфлационни мерки.

Трябва да се вземат спешни мерки, заяви Чакъров. 

Рамадан Аталай: Няма как втечненият газ да е по-евтин от тръбния, защото разходите за доставка го оскъпяват

В декларацията се посочва, че в редица европейски държави вече се прилага втори пакет от антикризисни и антиинфлационни мерки, а у нас тепърва те се обсъждат от коалицията.

Правим настоящата декларация, за да поставим на вниманието на правителството и на парламента дневния ред на обществото, а именно - повсеместната криза, предизвикана от войната в Украйна и необходимостта от мерки за преодоляване на последствията от нея във всички сфери, заяви Чакъров, предаде БТА. 

От ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с изтъкват, че дневният ред на управляващите вече шест месеца няма нищо общо с дневния ред на обществото. Доказателство за това е, че България е единствената страна в ЕС, в която правителството не прилага адекватни мерки срещу кризата, защото е ангажирано с реализацията на мерки, свързани с частен бизнес и корпоративни интереси.

Чакъров посочи, че така например в съседна Гърция още от март се прилагат помощи за цената на горивата на семействата с ниски доходи, а на пенсионерите се дават по 200 евро компенсация заради скъпите храни. Увеличени бяха семейните добавки за децата и се изплащат помощи за високите цени на тока. В Румъния правителството още през март въведе таван на цените на тока и газа, както за битовите потребители, така и за бизнеса, каза депутатът. По думите на Чакъров, в Гърция е обявен втори пакет от мерки, който предвижда държавата да върне 60 процента от допълнителните разходи за електроенергията на всеки отделен консуматор със задна дата от декември до май. Вече е увеличена и минимална работна заплата. 

Втори пакет от мерки предприе и прилага и правителството на Италия, заяви Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със. Той даде примери от Франция и Испания и посочи, че в 11 европейски държави още през март са били премахнати или драстично са намалили данъците върху енергията. В Италия държавата още през март пое таксите и данъците за цените на електроенергията и намали данъците върху газа, а още от края на март действат данъчни отстъпки от 20 процента за енергоемки предприятия.

Радина Лазарова
300 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини