Зам.-шефът на ГДБОП: В разкритата в Ботевград фабрика за цигари е осъществяван пълен производствен цикъл за нелегалния пазар

  • 16 май 2022 20:40

  • 9160
  • 2
Зам.-шефът на ГДБОП: В разкритата в Ботевград фабрика за цигари е осъществяван пълен производствен цикъл за нелегалния пазар
© МВР
Слушай новината Слушай новината

При спецоперация, проведена от служители на ГДБОП, е разкрито производствено хале, в което е осъществяван пълен цикъл на производство на нелегални цигари. Открити са суровина, машини за производство на цигари, както и опаковъчни машини, съобщават от пресцентъра на МВР.

Според първоначалните оценки производственият капацитет на машините е около 100 мастербокса на ден – съобщи заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Явор Серафимов.

Разкриха нелегална фабрика за цигари край Ботевград

По думите му установената на място готова продукция е подготвена за реализиране на нелегалния пазар предимно в страни от ЕС. Той уточни, че и към момента се извършват действия по неотложност на територията на Ботевград и на София. С полицейска заповед за срок до 24 часа е задържан предполагаемият организатор и логистик на незаконната дейност.

Началникът на отдел „Митнически режим, данъчно-осигурителна система и културно-исторически ценности“ в ГДБОП Калин Литов допълни, че в хода на продължаващите оперативни и процесуално-следствени действия ще бъдат допълнително установявани лица, имащи отношение към нелегалното производство.

Разкритата фабрика е извършвала завършен цикъл от обработката на тютюна до производството на цигари, с обособени различни помещения – за съхранение на готова продукция, на материалите, за обработката на тютюна, помещение с напълно оборудвана поточна линия за производство на цигари, както и жилищни помещения – за спане, баня, кухня, така че да не се налага работниците да напускат територията на фабриката. В процес на изясняване е колко дълго е работила фабриката.

Действията по разследването продължават, предстои събраните по случая материали да бъдат докладвани в прокуратурата.

Мая Йорданова
9160 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.16 | 21:37

1
Coca-Cola аут ! КиЙона-КиЙола ин ! MakDonalds аут ! МакКремъл ин ! Marlboro аут ! Шолцоро ин ! Долар - аут . Рубла ! VW ? Москвуч !

2022.05.17 | 04:27

2
Хахаха,, бързо отпий от водката че бълнуваш малоумник!

Добави коментар

Водещи новини