Мъж от Сандански дал голяма сума на телефонни измамници

  • 12 май 2022 11:49

  • 1310
  • 0
Мъж от Сандански дал голяма сума на телефонни измамници
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Мъж от Сандански е предал голяма сума на телефонни измамници, представили се за полицейски служители, съобщиха от областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград. 

В сигнала, подаден в Районното управление в Сандански, е посочено, че 68-годишен мъж от града е получил обаждане на домашния си телефон от непознат, който се представил за полицейски служител и поискал съдействие с парична сума за залавянето на телефонни измамници. На потърпевшия е нанесена щета на приблизителна стойност около шест хиляди лева, съобщават от ОД на МВР-Благоевград. Оттам посочват, че по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава. 

От ОД на МВР призовават още гражданите за повишено внимание и проява на недоверие по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане целят получаването на пари. 

За да бъдат предотвратени подобни престъпления от полицията призовават в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни или банкови сметки, гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и да позвънят на тел. 112. 

Измамници откраднаха 4400 лв. от възрастна жена в Тутракан

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини