Горски служители разкриха канал за незаконна дървесина

  • 27 април 2022 12:40

  • 1253
  • 0
Горски служители разкриха канал за незаконна дървесина
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Горски служители разкриха канал за добив и търговия с незаконна дървесина, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

Оттам уточниха, че каналът е разкрит при специализирана акция от горски инспектори при Регионална дирекция по горите - Бургас и служители на Държавно горско стопанство Средец.

На територията на община Средец, в землището на с. Долно Ябълково, горските служители са заловили група лица да режат, цепят и товарят в камиони дърва за огрев. Дървесината е била немаркирана и без документи, доказващи законния ѝ произход, се посочва в съобщението. 

Обяснението на нарушителите е било, че дървесината е от почистване на пасищата и ниви, но при извършената проверка горските служители са установили незаконно отсечени дървета в граничещите горски територии. За установените нарушения горските са съставени осем акта по Закона за горите. Задържани са три товарни автомобила - ГАЗ 53 и два ЗИЛ-а, ТИР с ремарке, два моторни триона, брадва, общинска горска марка, таблет и мобилен принтер, както и близо 40 кубика дърва за огрев от дървесен вид дъб и цер. Образувани са четири бързи полицейски производства от РУП – гр. Средец.

Бракониери изоставиха автомобили, пълни с дървесина, при гонка с горски служители

Константин Тодоров
1253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини