Задържаха военен за убийството в с. Енина

  • 21 април 2022 17:00

  • 2416
  • 2
Задържаха военен за убийството в с. Енина
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Военно-окръжна прокуратура - Пловдив е приела по компетентност досъдебно производство от Окръжна прокуратура-Стара Загора за умишлено убийство на работник във ферма в казанлъшкото село Енина, съобщиха от прокуратурата.

Изводът от събраните до момента доказателства е, че престъплението е извършено от военнослужещ с инициали Г.И.

Той е привлечен като обвиняем  за това, че на 20 април в  стопанска постройка в землището на село Енина умишлено умъртвил А.Л. с незаконно притежавано самоделно огнестрелно оръжие.

Застреляха работник във ферма в Казанлъшко

Обвиняемият е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Материалите по делото ще бъдат внесени във Военен съд-Пловдив с искане за постоянно задържане под стража.

В хода на разследването полицията е извършила оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване от жилище, от лек автомобил, личен обиск на лице, разпити на свидетели, включително и на очевидец на деянието.

Иззети са множество веществени доказателства и са взети образци за сравнително изследване, на които са назначени експертизи.

Владимир Василев
2416 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.04.22 | 08:00

1
Престъпник

2022.04.22 | 08:00

2
Върви в украйна убивай руси като си толкоз мераклия.Няма дате съдят.Простак.Даже и награда щеше да имаш а сега тие е.ана майката.

Добави коментар

Водещи новини