МВР е в пълна готовност да се включи в разследването на заплахата срещу магистрат от Спецпрокуратурата

  • 07 април 2022 11:36

  • 817
  • 1
МВР е в пълна готовност да се включи в разследването на заплахата срещу магистрат от Спецпрокуратурата
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Във връзка с разпространената информация, че магистрат от Специализираната прокуратура е намерил плик с патрон и изрезки от вестници в служебния си кабинет, службите на МВР имат пълна готовност да съдействат за разкриването на това престъпление. 

Това съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство по повод изнесената информация от говорителя на главния прокурор Сийка Милева за криминален натиск върху магистрат. Ето какво още добавят от МВР:  

Сийка Милева за заплашвания прокурор: Повече от година той е с охрана

"МВР не може да се самосезира и да започне самостоятелна работа по случая, защото вече има образувано досъдебно производство. Това може да стане, ако такива оперативно- издирвателни действия бъдат възложени от компетентната прокуратура на служба от вътрешното министерство.

Заплаха: Магистрат от Спецпрокуратурата получи патрони и думата „кръв“

МВР действа  безкомпромисно в работата си срещу престъпността. Посегателството и заплахите срещу държавни служители и магистрати, борещи се срещу престъпността, е недопустимо. Надяваме се, че наличието на видеонаблюдение и пропускателен режим в сградата на ул. „Черковна“ биха допринесли за бързото разкриване на извършителите и изправянето им пред съда".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
817 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
DF

2022.04.07 | 12:10

1
PAK ZAPO4NAXTE S TEZi NOMERA ZA DA SE iZMYKNETE OT PROTSESA

Добави коментар

Водещи новини