Криминалисти от Шумен иззеха над 6 кг канабис по време на полицейска акция

  • 14 март 2022 13:00

  • 461
  • 0
Криминалисти от Шумен иззеха над 6 кг канабис по време на полицейска акция
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Шумен иззеха над шест килограма канабис по време на операция за противодействие на разпространение на наркотични вещества. Задържани са 54-годишен криминално проявен мъж от Шумен и 20-годишна жена, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Работата по случая е започнала преди повече от месец след получена информация за мъж, който разпространява наркотични вещества. 

На 10 март около 14:00 часа за проверка на разклона за село Белокопитово е спрян лек автомобил с шуменска регистрация за проверка. Зад волана е 54-годишният криминално проявен мъж от село Суха река. В автомобила пътува и 20-годишна жена от същото село. При претърсване в колата са намерени два полиетиленови плика с около един кг канабис. При претърсване в имот в Шумен, обитаван от двамата, са иззети още около 1,5 кг суха тревиста маса и половин кг бяло вещество на бучки, което по техни данни е амфетамин.

При проверка в къща в Суха река, в близост до жилището на мъжа, е открито помещение, оборудвано за отглеждане на канабис, което не е било в работен режим. До „оранжерията“ е намерен бидон, в който имало близо 3,8 кг марихуана. Оборудването и наркотичното вещество са иззети.

Мъжът и жената са задържани за срок до 24 часа. С постановление на прокурор им е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“. 

Над половин килограм сух канабис иззе полицията от дом в Монтана

Последвайте канала на

Константин Тодоров
461 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини