Закопчаха четирима, докато готвят пико в Бургас

  • 11 март 2022 11:34

  • 893
  • 1
Закопчаха четирима, докато готвят пико в Бургас
© МВР
Слушай новината Слушай новината

Четирима са задържани при операция в Бургас за противодействие на престъпления, свързани с наркотици. Полицейска операция е проведена вчера на територията на Първо и Пето Районно управление в областната дирекция, предава МВР. 

В хода на проверка, в жилище, обитавано от 41-годишен с криминалистически регистрации и осъждан, са установени двама - 35-годишен, познат на полицията и осъждан мъж и 31-годишна жена. При обиска, у тях са намерени: течен медикамент, от който се извлича ефедрин, червено прахообразно вещество, съдове и други принадлежности. 

При продължилите процесуално-следствени действия в прилежащо мазе са отрити и иззети още и 10-литрова бутилка с прозрачна течност, 11-литрова бутилка с бяло кристалообразно вещество, бутилка с остатъци от бяло кристалообразно вещество и празни лекарствени опаковки. Всички иззети вещества, течности и предмети са предназначени за производство на синтетичен високорисков наркотик – метамфетамин. Тримата бургазлии задържани с полицейска мярка до 24 часа.

Същата мярка е взета и спрямо 33-годишен с криминалистически регистрации мъж.  Той бил проверен и задържан в района на хипермаркет в  жилищен квартал. У него униформените открили чанта, съдържаща подвижна лаборатория за производство на синтетични наркотици:  лабораторен термометър, колба, две спринцовки, електронна везна, буркан с кристалообразно вещество, бутилка с прозрачна течност, съдове и  пликове с  прахообразно червено и бяло кристалообразно вещество.

Иззеха над килограм наркотици от дома на криминално проявен в Сливен

На иззетите вещества са назначени експертизи. Работата по  изясняване на всички факти и обстоятелства  около престъпната дейност на задържаните продължава  под наблюдението на прокуратурата.

Радина Лазарова
893 1

Коментари 1

Добави коментар
белене

2022.03.11 | 14:27

1
зове

Добави коментар

Водещи новини