Задържаха банда обирджии в Пловдивско

  • 14 февруари 2022 13:09

  • 1188
  • 0
Задържаха банда обирджии в Пловдивско
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

В Пловдивско е задържана гастролираща група обирджии, съобщиха пред журналисти Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив, Атанас Илиев, заместник-районен прокурор и говорител на Районна прокуратура-Пловдив, Васил Костадинов, заместник-директор на ОД на МВР-Пловдив и главен-инспектор Николай Кирков, началник на РУ в с. Труд.

Четирима рецидивисти са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, след разпространен от кмета на с. Скутаре в социалните мрежи клип, на който се вижда как през нощта мъж тършува в стая, в която собственикът спи. Благодарение на този клип полицията само за ден установява въпросното лице, което е признало за още два обира в два магазина в съседното с. Маноле, извършени заедно с още три лица, каза районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

Четиримата са на възраст между 30 и 40 години, многократно осъждани за кражби и престъпления, представляващи опасен рецидив. В момента се проверява дали въпросните лица не са участвали и в други обири в други близки на Пловдив села. Предвиденото за тях наказание е от 3 до 15 години лишаване от свобода, поясни Чавдар Грошев.

След публикации в медиите на разпространения в социалните мрежи клип, полицията се самосезира незабавно и е започнало разследване, посочи гл.инспектор Николай Кирков, началник на РУ в с. Труд. Още на следващия ден е задържан тършуващият в частен дом мъж. Той е от с. Черна гора, община Братя. При разпита се е признал за виновен и е признал още, че заедно с трима негови съселяни са извършили и кражбите от магазини в с. Маноле, след което и те са били задържани.

От Районна прокуратура - Пловдив отправиха апел към гражданите незабавно да уведомяват полиция и прокуратура при установяване на данни за престъпление с цел по-бързото разкриване и установяване на извършителите, каза Атанас Илиев, зам.-районен прокурор и говорител на Районна прокуратура Пловдив.

Хванаха двама обирджии на бензиностанция край Пазарджик

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1188 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини