Митнически служители установиха липси на 319 241 л бели и червени вина при проверка на данъчен склад

  • 14 февруари 2022 12:16

  • 618
  • 1
Митнически служители установиха липси на 319 241 л бели и червени вина при проверка на данъчен склад
© Pixabay

Липси на 319 241 литра бели и червени вина установиха митнически служители при проверка на данъчен склад в област Хасково, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". 

При проверка  в края на януари митническа мобилна група извършва инвентаризация на наличностите в данъчен склад, в който според издадения лиценз се осъществява производство на тихи вина, както и ферментация, съхранение, купажиране, филтриране, отлежаване и стабилизиране на вина.  Установено е, че всички съдове за съхранение са празни, а средствата за измерване са демонтирани. Митническите служители откриват липси на над 90 000 литра червено вино и на над 228 000 литра бяло вино или общо в обекта не са намерени 319 241 литра вино, което фигурира в дневника за складовата наличност.  

Митничари конфискуваха над 2000 литра дизел от гараж в Русе

Данъчнозадълженото лице твърди, че средствата за измерване, които съгласно нормативните изисквания нямат онлайн връзка с митници, са демонтирани поради проблем с електрозахранването и признава, че не е извършило задължителната по закон инвентаризация в края на 2021 г. На митническите служители не са били представени и документи за реализиране на акцизната стока. 

Във връзка с констатациите до момента, на лицето са съставени два акта за нарушение по ЗАДС. Продължават проверките, с които да се установят всички обстоятелства по реализацията на липсващата стока, която би могла да бъде използвана и като суровина за нелегално производство на дестилати и високоалкохолни напитки. Уведомена е и НАП за установяване начисляването на ДДС за липсващите стоки.
 

Филип Епитропов
618 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
E па!

2022.02.14 | 13:48

1
Изпарили са се :)

Добави коментар

Водещи новини