Петима са в ареста на РУ – Димитровград заради пликове с дрога

  • 28 януари 2022 14:03

  • 510
  • 0
Петима са в ареста на РУ – Димитровград заради пликове с дрога
© Pixabay

Петима са в ареста на РУ – Димитровград за притежание и съхранение на наркотици, съобщиха от МВР.

Операцията за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, е проведена вчера по обяд от служители на РУ - Димитровград съвместно с техни колеги от ОДМВР – Хасково.

Жена беше заловена с 93 дози наркотик

В Димитровград полицаите спрели за проверка лек автомобил „Опел“, шофиран от 32-годишен от Сливен. В колата пътувал и негов съграждан на 21 години, двамата познати на органите на реда. При личен обиск във водача намерили плик, съдържащ аналог на синтетично вещество с тегло 3 грама, а под предната седалка на колата - чанта със същото вещество с тегло 315 грама.

В хода на акцията, служителите проверили и стопански двор в кв. “Вулкан“, където установили 31-годишен димитровградчанин. При претърсване на стопанската постройка са намерени 2 торби и кофа със 137 плика от въпросната дрога с тегло 269 грама. Иззети са и две електронни везни.

Открити са множество пликове с клипси и сумата от 1820 лева. В процеса на работата са установени и задържани две жени от града, на 35 и на 30 години, съпричастни към извършваната дейност.

Работата по събиране на доказателства и провеждане на процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство продължава под контрола на Районна прокуратура - Димитровград.

МВР

Радина Лазарова
510 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини