Полицаи, водолази, съселяни и пожарникари издирват 11-годишното дете от Сумер

  • 28 януари 2022 10:16

  • 2563
  • 1
Полицаи, водолази, съселяни и пожарникари издирват 11-годишното дете от Сумер
© Булфото (архив)

Седми ден продължава издирването на изчезнало дете на 11 години край монтанското село Сумер, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Детето се казва Любка Михайлова Серафимова и живее във Вършец. На 21 януари в петък тя отишла с майка си на гости на вуйчо си в село Сумер, което е на 20 км от Вършец и на 15 км от Монтана. В събота, 22 януари, Любка излязла от къщата на своя роднина и повече не се прибрала.

Изчезналото 11-годишно момиче от Вършец е с детска церебрална парализа

Още същия ден близките подали сигнал в полицията и привечер започнало издирване. В търсенето са се включили полицаи от Районното управление на МВР в Монтана, жандармеристи от зоналното поделение в града, пожарникари, спасители и около 40 души от село Сумер. Водолази от Монтана са претърсили коритото на река Ботуня, която тече край село Сумер, но до сега няма и следа от Любка.

Спасители от Монтана са източили със специализирана техника герани в село Сумер, но детето не е открито и там. В издирването участват и служители от Школата за подготовка на служебни кучета в Берковица със своите кучета, които са обучени за охрана на държавната граница и за откриване на хора в пресечени местности.

От полицията уточняват, че в деня на изчезването детето е било облечено с жълто яке и шарен клин. Любка е висока около 120 см, страда от детска церебрална парализа, движенията и говорът й са затруднени. От дирекцията в Монтана апелират гражданите, които могат да дадат информация по случая, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2563 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ззз

2022.01.28 | 12:32

1
Много горещо в сумер ,по къси ръкави,по добре нищо ,отколкото излагации

Добави коментар

Водещи новини