Съдът в Плевен наложи условна присъда на румънски шофьор заради катастрофа със загинал велосипедист

  • 27 януари 2022 15:14

  • 485
  • 0
Съдът в Плевен наложи условна присъда на румънски шофьор заради катастрофа със загинал велосипедист
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Окръжният съд в Плевен наложи условна присъда на румънски шофьор заради катастрофа със загинал велосипедист. Това съобщиха от пресцентъра на съдебната палата.

Делото е образувано на основание на обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Плевен. На 16 октомври 2020 г., в плевенското село Българене, румънецът, с инициали К.В., при управление на товарен автомобил, с прикачено към него полуремарке, е застигнал велосипедист и го е блъснал.

Инцидентът е станал в тъмната част на денонощието. Пристигналият на мястото екип на "Спешна помощ" само е констатирал смъртта на велосипедиста.

Четири автомобила катастрофираха на АМ „Хемус“, има ранени

Според обвинителния акт, водачът на товарния автомобил е нарушил правилата за движение, като се е движел със скорост 77 км/ч., при ограничение за населеното място 50 км/ч.

По време на днешното съдебно заседание, насрочено като разпоредително, подсъдимият е поискал разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вина, без да се събират доказателства. Съдът е постановил присъда от една година и осем месеца лишаване от свобода - условно, с изпитателен срок четири години. Румънецът няма право да управлява автомобил за срок от година и осем месеца.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Велико Търново.

Виолета Симеонова
485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини