Турски гражданин е задържан за контрабанда на златни накити

  • 21 януари 2022 16:17

  • 502
  • 0
Турски гражданин е задържан за контрабанда на златни накити
© Pixabay

Ямболският окръжен съд постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" на турски гражданин за контрабанда на златни накити, съобщиха от Окръжната прокуратура, по чието искане е взета мярката.

Мъжът с инициали Е.П. е обвинен за това, че на 19 януари 2022 г. на ГКПП "Лесово", контрабандно е пренесъл през границата на страната 1412 грама злато. Златото се намирало в кабината на товарен автомобил, управляван от обвиняемия. Той е пристигнал около 3.00 часа след полунощ на трасе за входящи в страната товарни автомобили. Според представените документи е превозвал мебели и други стоки от Турция за Румъния през България.

В Плевен спипаха мъж, задигнал златни накити за 8000 лева

Влекачът с полуремарке е селектиран от екип на митническа мобилна група за щателна проверка, при която митническите служители откриват в кабината на шофьора четири пакета, увити с черно тиксо. Пакетите са били укрити във фабрична кухина под хладилник, поставен под леглото в шофьорската кабина. Установено е, че те съдържат гривни, медальони, обеци, пръстени и други бижутерски изделия.

Според експертизата, изготвена от вещо лице, изделията са изработени от 14 карата злато и са на обща стойност 115 842 лева. Контрабандните златни накити са иззети.

Определението на Окръжен съд - Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Виолета Симеонова
502 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини