Незаконна сеч на над 1600 дървета от общинска гора в землището на видинското село Градец

  • 16 януари 2022 15:09

  • 2069
  • 4
Незаконна сеч на над 1600 дървета от общинска гора в землището на видинското село Градец
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Незаконна сеч на над 1600 дървета от общинска гора е констатирана в землището на видинското село Градец, край Албутинския скален манастир. За незаконната сеч е сигнализирал кметът на селото Илия Томов. Той уточни за БТА, че след сигнал на гражданин е извършил проверка и установил, че общинската гора е сечена незаконно на няколко различни места, и то най-вероятно в продължение на над три месеца.

За незаконната сеч Илия Томов е уведомил кмета на Видин, сигнализирал е в полицията и в Регионалната дирекция по горите в Берковица. Екипи на Регионалната дирекция по горите са извършили незабавна проверка в посочената общинска горска територия, за резултатите от която са уведомили кметовете на Видин и с. Градец, допълни Томов.

Проверката е установила незаконна сеч на три места на общо 1 622 броя дървета от дървесни видове зимен дъб, благун, цер и акация с обем 492 плътни кубически метра дървесина, немаркирани с контролна горска марка и без издадено позволително за сеч, каза още Томов. За констатираното нарушение, РДГ - Берковица незабавно е подала сигнал до Районна прокуратура-Видин и разследващите органи за установяване на извършителя на деянието. В своето писмо проверяващите са уточнили, че, съгласно разпоредбите на Закона за горите, като собственик на горска територия, община Видин има ангажимент за нейното стопанисване, опазване и ползване. РДГ-Берковица неколкократно е изпращала писма, с които напомня на община Видин за изискванията на закона за избор на начин на управление на горските територии, допълни още Илия Томов.

Незаконна сеч на 50 кубика дърва разследват полицаи от Павликени

Константин Тодоров
2069 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
'ton4eto

2022.01.17 | 09:36

4
vav tazi 6ibana strana nqma zakoni a koqto e palna sas urodi

2022.01.16 | 15:14

1
ДПС ИЗСЯКОХА ПО ХУБАВИТЕ ГОРИ НА БЪЛГАРИЯ И ИЗНЕСОХА ДЪРВЕТАТА В ТУРЦИЯ.ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДА ИМ БЛАГОДАРИТЕ КАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО!
ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2022.01.16 | 15:22

3
ЩЕ Е ДОСТАТЪЧНО КОГАТО РЕШИМ.ТУК Е БЪЛГАРИЯ ,ФЕС СМЕШЕН!

2022.01.16 | 15:20

2
ти нали им благодариш като надигаш гъз и отпускаш парата по форумите, достатъчно е.

Добави коментар

Водещи новини