Съдът в Кюстендил остави в ареста 25-годишен за държане и разпространение на наркотици

  • 15 януари 2022 14:15

  • 477
  • 0
Съдът в Кюстендил остави в ареста 25-годишен за държане и разпространение на наркотици
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Окръжният съд в Кюстендил уважи днес искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 25-годишния Д.М. Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 13 януари, в град Сапарева баня, в условията на продължаващо престъпление, с три деяния - състав на едно и също престъпление, е държал с цел разпространение и е разпространявал високорискови наркотични вещества - екстази и канабис, съобщиха от прокуратурата.

По водено досъдебно производство са извършени обиск, претърсване и изземване, разпитани са свидетели. Събрани са убедителни доказателства за съпричастността на Д.М. към престъплението. Установено е, че обвиняемият незаконно е държал наркотични вещества - канабис и екстази, в жилище и в джоба на якето си. Същия ден той разпространил канабис в града, като продал 6,20 грама от този наркотик на 22-годишен мъж.

Престъплението, за което Д.М. е привлечен в качеството на обвиняем, е наказуемо с "лишаване от свобода" от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

В съдебно заседание прокурор в Окръжна прокуратура - Кюстендил е изложил доводите си за наличие на обосновано предположение за авторството на деянието и реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление.

През юли 2021 г. на обвиняемия Д.М. е било определено наказание от три месеца "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. Извършеното от него престъпление на 13 януари е в изпитателен срок по предходното дело срещу него, уточниха от прокуратурата.

Четирима души са задържани при акция срещу дрогата в Сливен

Константин Тодоров
477 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини