Откриха над 14 кг хероин в автомобил на ГКПП "Дунав мост"

  • 11 януари 2022 13:12

  • 1758
  • 0
Откриха над 14 кг хероин в автомобил на ГКПП "Дунав мост"
© Агенция Митници
Слушай новината Слушай новината

Митнически служители при ГКПП "Дунав мост - Видин" откриха 14,685 кг хероин, скрити в лек автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

Случаят е от 9 януари, автомобилът е пътувал от България за Германия, а водачът е заявил, че не превозва забранени стоки. При проверка в пода на колата са били открити специално изградени тайници, до които имало достъп само чрез два отвора, намиращи се под предните седалки.

След демонтажа им, в дясната конструкция под хавлиена кърпа и ароматизатори, покрити с керемида, са били намери 29 пакета, обвити с бежово тиксо. Веществото в тях е реагирало на хероин, при извършен полеви наркотест.

Хероин за 2 млн. лв. заловиха на ГКПП „Лесово“

При допълнителен оглед е било установено, че от външната страна тайниците са били облицовани с оловна обвивка, с цел да се затрудни рентгенова проверка.


Прокуратурата е повдигнала обвинение на шофьора на автомобила, като предстои съдът да прецени дали да го остави за постоянно в ареста. Наказанието, което може да получи, е затвор от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Калина Христова
1758 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини