Полицията в Бургас издирва млад мъж, стрелял по сградата на Хидрометеорологичната обсерватория в града

  • 07 януари 2022 15:19

  • 464
  • 0
Полицията в Бургас издирва млад мъж, стрелял по сградата на Хидрометеорологичната обсерватория в града
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Полицията в Бургас издирва млад мъж, стрелял по сградата на Хидрометеорологичната обсерватория, която се намира в Морската градина в града. Сигнал за стрелбата е подаден от служителите на обсерваторията. Това съобщиха от ОД на МВР.

Вероятно става въпрос за стрелба с въздушен пистолет, каза за БТА Цветелина Рандева, говорител на полицията в града.

Това е опасен и брутален вандализъм. За да може по-бързо да бъдат установени извършителите, община Бургас днес разпространи видеокадри с група млади мъже, сред които е и вероятният стрелец по сградата, заявиха от пресцентъра на общинската администрация.

Случаят е от 1 януари. Служителят, който застъпва тогава на смяна в обсерваторията, открива две дупки в прозорец на първия етаж, четири - по фасадата, намерени са и сачми.

Все още издирват стрелеца по автобуси на градския транспорт в Пловдив

Хидрометеорологичната обсерватория се помещава в Духтевата къща, която е един от бургаските символи. В нея е живял и отгледал децата си един от най-талантливите ландшафтни архитекти на България - Георги Духтев. Под неговите грижи през миналия век са се развивали и разраствали Морската градина на Бургас, както и много от парковете в София.

През последните 10 години община Бургас два пъти прави сериозни ремонти в Духтевата къща, за да я съхрани за поколенията.

Константин Тодоров
464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини