9-годишно дете - основен свидетел на разстрела и самоубийството в Лясковец

  • 31 декември 2021 13:13

  • 4373
  • 2
9-годишно дете - основен свидетел на разстрела и самоубийството в Лясковец
© Pixabay

9-годишното внуче на 53-годишния мъж, който застреля бившата си жена и се самоуби, е станало свидетел на разпрата им и е видяло кървавата драма. Това сподели пред "24 часа" наблюдаващият прокурор по случая Мирослав Овчаров от Окръжната прокуратура в Търново.

,,То е възприело събитията и как дядо му е отишъл до гаража за втори патрон. Заредил късоцевната самоделна пушка и се самопрострелял. Момчето е разпитано в синята стая в присъствието на психолог и баба му по майчина линия, за да се чувства спокойно'', разказа прокурорът.  Детето живеело с дядо си, който работел като багерист и вече имал един развод зад гърба си. Майка му била в чужбина, а бащата също не полагал грижи. След случилото се бабата по майчина линия е пожелала да го вземе при себе си.

Двойката, потънала в кръв, била открита от случаен минувач, който първоначално чул два изстрела през малък интервал, но помислил, че са фойерверки. Като приближил обаче, останал ужасен и позвънил в полицията.

Трагедия на празниците: Мъж простреля бившата си и се самоуби

Злокобно съвпадение е, че къщата на драмата от ревност в Лясковец е на по-малко от 100 метра от дома на Петко Стрелеца. През 2014 г. при часове престрелка с отряда за борба с тероризма барикадиралият се и въоръжен до зъби Петко Петков уби командоса Емил Шарков и рани тежко трима негови колеги. Така улица "Капитан Петко войвода" в центъра на града си спечели печална слава.

Засега досъдебното производство е образувано за опит за убийство, тъй като 51-годишната жена се бори за живота си в болницата във Велико Търново. В четвъртък вечерта и е направена сложна операция, изгубила е много кръв и състоянието ѝ е критично.

Жестоката трагедия разтресе Лясковец около 20 часа в четвъртък, когато 51-годишната жена отишла да върне кучето на бившия си мъж след раздялата им. Двамата се скарали и разгневеният мъж грабнал самоделно огнестрелно оръжие и стрелял. Прострелял бившата си в областта на корема, след което сам се гръмнал в гърдите. Той е издъхнал на място.

Novini.bg
4373 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
SeaFalcon

2021.12.31 | 13:50

1
Още две жертви на КОВИД.
Шъ стрелям, че пушек шсъ дига

2022.01.02 | 16:50

2
ПиснАло му е на човека, и ур кафанътъ

Добави коментар

Водещи новини