Задържаха шофьора, убил жена на пътя във Враца и избягал

  • 13 декември 2021 18:52

  • 2596
  • 1
Задържаха шофьора, убил жена на пътя във Враца и избягал
© Getty Images/Guliver (архив)

Задържан с прокурорско постановление за 72 часа е Д.Д. от врачанското село Нефела, който на 24 ноември предизвика катастрофа с жертва и избяга от местопрестъплението, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

На Д.Д. е повдигнато обвинение за това, че на 24 ноември около 17,30 часа на оживен булевард във Враца е блъснал с управляваното от него Ауди пресичащата 57-годишна Ц.Ц., а после избягал от местопрестъплението. Блъснатата жена почина по-късно в болницата. Според обвинението Д.Д. е нарушил правилата на движението и не се е съобразил с конкретните условия на видимост на пътя. По данни на полицията след катастрофата той се е укрил и дори е заминал зад граница, като беше обявен за издирване.

Прокуратурата ще поиска от съда Д.Д. да бъде задържан постоянно под стража, тъй като към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства по по повдигнатото му обвинение по член 343, алинея 3 от Наказателния кодекс, се допълва в съобщението. Предвиденото наказание по това обвинение е "лишаване от свобода" от три до петнадесет години, уточняват от прокуратурата.

Шофьор блъсна и уби на пътя жена във Враца

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2596 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
!

2021.12.13 | 21:37

1
Як циганин вижте снимката му в регионалните новини на Враца.

Добави коментар

Водещи новини