Домашен арест за задържания за убийството във варненския кв. "Виница"

  • 12 декември 2021 13:50

  • 1947
  • 0
Домашен арест за задържания за убийството във варненския кв. "Виница"
15 8дни
© Булфото (архив)

Окръжният съд във Варна определи мярка за неотклонение „домашен арест“ на 54-годишния Любомир С. Той е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство на мъж и жена, предаде БНР.

Според обвинението, деянието е било извършено на 9 декември във варненския квартал "Виница". За случая е бил подаден сигнал на тел. 112 от самия Любомир, който обяснил, че на адреса от който се обажда е възникнал семеен скандал. При отиване на място, полицейските служители установили, че на входната врата на двуетажната къща има два трупа с порезни рани. 54-годишният мъж и неговата майка са били отведени от органите на реда, а жилището било запечатано.

Варненският окръжен съд, като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство прецени, че са налични достатъчно доказателства да се направи обосновано подозрение, че Любомир С. е съпричастен към обвинението, което му е повдигнато. Мъжът е с чисто съдебно минало, а действията на разследващите свързани с дома му са приключили, посочи съдебният състав. Освен това има данни, че става въпрос за семейна вражда.

Поради изложените съображения, съдът прецени, че 54-годишният мъж не би могъл да възпрепятства разследването по-нататък и най- подходяща мярка за неотклонение спрямо него е втората по тежест „домашен арест“, която ще бъде контролирана с електронно устройство.

Определението на Окръжен съд – Варна подлежи на протест пред Варненския апелативен съд.

Жестоко двойно убийство във Варна

От Окръжна прокуратура – Варна заявиха, че внасят незабавен протест във връзка с решението на съда.  "Работата по доказване и документиране на деянието продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Варна", добавиха от обвинението в Морската  столица.

 

Валери Зайцев
1947 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини