Скали паднаха върху върху колата на бременна жена в Смолянско

  • 08 декември 2021 14:17

  • 1037
  • 0
Скали паднаха върху върху колата на бременна жена в Смолянско
© Булфото (архив)

Бременна жена и нейната майка оцеляха по чудо при катастрофа по пътя Смолян - Мадан, след като скален къс падна върху колата им. Останахме живи, защото камъкът се стовари на шосето пред нас, разцепи се на парчета и само отделни късове паднаха върху автомобила, разказа за БТА на мястото на инцидента Тюркян Али, майка на бременната жена.

Скалното свличане е станало в близост до мястото на голямото свлачище, което през 2018 г. затвори за няколко месеца пътя Смолян - Мадан. От МБАЛ - Смолян заявиха, че шофиралата Наджие Осман /30 г./ е в добро състояние, има само наранявания по лицето от парчета стъкло и след преглед в болницата си е тръгнала.

Двете жени са пътували с автомобила към Смолян, когато внезапно от скалния скат се откъснал голям камък. Бяха кошмарни секунди, в които виждахме как камъка лети към нас, обясни Тюркян. Скалната маса паднала непосредствено пред автомобила и по щастлива случайност върху предната част на колата се озовали само отделни отломки.

Жените са от село в област Кърджали, пътували са за медицински преглед в Смолян на бременната в петия месец Наджие. Тюркян смята, че случилото се днес е късмет, след като са останали живи след такъв инцидент.

Срутилата се скална маса вече е разчистена от пътното платно.

Бременна жена пропадна в триметрова шахта в София

Константин Тодоров
1037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини