Спипаха двама каналджии край Шумен

  • 02 декември 2021 11:52

  • 811
  • 0
Спипаха двама каналджии край Шумен
© Булфото (архив)

Двама мъже от село Подвис, обл. Бургас, превозвали общо 13 чужди граждани, преминали без разрешение през границата на Република България, са задържани край Шумен. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 281, ал. 2 от НК. Двамата българи са задържани.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 620

Единият от тях – 28-годишният Х.К вече е привлечен в качеството му на обвиняем за това, че с цел да набави за себе си имотна облага противозаконно подпомага чужденец да преминава в страната в нарушение на закона. Той е осъждан и е извършил деянието в изпитателен срок по предходно осъждане. Предстои да бъде повдигнато обвинение и на 37-годишния М.Т. Районна прокуратура – Шумен ще внесе искания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата мъже. Срещу 11 от чуждите граждани има образувани бързи производства по чл. 279, ал. 1 от НК, останалите двама са малолетни и няма да бъдат съдени. 

Спипаха 18 незаконни мигранти с петима каналджии

Според информацията, предоставена от задържаните мъже, всички те идват от Афганистан, и са преминали нелегално границата между Република Турция и Република България на неустановено към момента място. Чужденците нямат документи за самоличност. Двама от тях посочват, че са на възраст под 18 години. Работата по образуваните досъдебни производства и тази по бързите производства продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура - Шумен. Предстои на чужденците да бъдат повдигнати обвинения, като всички те ще бъдат задържани за срок до 72 часа.

Изяснява се съпричастността на двамата българи и към други аналогични случаи, по време на които са установявани чужденци, нелегално преминали държавната граница, в област Шумен, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Филип Епитропов
811 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини