Найденов: Липсата на лиценз на автобуса-ковчег няма отношение към трагедията на „Струма“

  • 28 ноември 2021 09:40

  • 1483
  • 4
© БТВ

Липсата на лиценз на катастрофиралия автобус няма отношение към случилата се на „Струма“ трагедия, при която загинаха 45 души.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 150

Това каза бившият директор на Националната следствена служба Бойко Найденов за катастрофата на „Струма“, отнела 45 живота.

Експерти: Основната причина за трагедията на АМ "Струма" не трябва да се търси в състоянието на пътя

„Тепърва предстоят назначаване на експертизи, за да се изясни максимално какво се е случило, ще се разпитват преживелите катастрофата, ще се прави анализ“, добави той.

Според него на първо място може да е човешкият фактор, като допълни, че той вероятно е съчетан с лошата инфраструктура.

Той поясни, че ще се парва анализ и на това дали превозното средство няма технически проблем, като повредена кормилна уредба, проблем със спирачките.

Найденов заяви, че при установяване и причините за смъртта на водача може да се променят и версиите, защото той може да е починал от заболяване преди да катастрофира.

Той коментира и липсата на лиценз на превозното средство, като поясни, че това няма отношение към причината за трагедията.

Лицензът няма отношение към сигурността на превозното средство, добави той.

Според Найденов ако е имало допълнителен резервоар с гориво това не е нарушение, но трябва да се провери дали е бил свързан със системите за сигурност.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1483 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
tim

2021.11.28 | 13:06

4
smeshnik kakvo pravi avtobus bez licenz vav nashata darjava po nashite patishta skrii se podlogo smeshen si.
БайГан

2021.11.28 | 12:36

3
бай бойко , ами ако те тресне докато пресичаш улицата някой хамсалак без лиценз - разбирай без свидетелство за правоуправление защото може да кара ама не му е позволено от закона , лиценза ли ше е причината или пътя или ти че си тръгнал на някъде

2021.11.28 | 10:08

2
Има защото без лиценз не трябва да е на пътя. И ако не е на пътя не може за катастрофира. Айде скрий се
ти

2021.11.28 | 09:55

1
нормален ли си изобщо И ЗА КАКВО СА ЗАКОНИТЕ ако няма лиценз и е автобус с други документи и със допълнителен резервоар с бензин ТОВА СИ Е КОНТРАБАНДА а че шофьора се е забил на празно шосе в мантинела и се е движил средно с над 120 това значи че пътя е добър

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини