Ген. Румен Миланов: Пътят не е основната причина за трагедията на АМ "Струма"

  • 27 ноември 2021 17:03

  • 2460
  • 4
Ген. Румен Миланов: Пътят не е основната причина за трагедията на АМ "Струма"
© Кадър: Нова телевизия

Малко вероятно е пътят да е основната причина за катастрофата на АМ  "Струма", въпреки, че маркировка в този участък няма. Това заяви в предаването на "Офанзива" по Нова нюз бившият директор на ГДБОП Румен Миланов.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 142

Според него въпросителните около инцидента са много. 

Екип от прокурор и следовател получи в Скопие документация, свързана с тежкия идцидент на АМ Струма

"Влизането към площадката за почивка на пътя става през чупка, а не през крива, която да подведе водача. Защо при една плавна траектория той не е успял да овладее автобуса? Дали са блокирали колелата, дали водачът не е бил в състояние да управлява превозното средство? Отговори на всичко това ще даде експертизата. Влизането в разделителната ивица обикновено е благоприятно и намалява инцидентите, но македонският автобус е имал нещастието да застане между двете огради", обясни той. 

Ген. Румен Миланов обърна внимание, че у нас изоставаме в поддържането и обзавеждането на пътната система. Спорна е и темата дали мантинела или бетонни прегради осигуряват по-добрата защита.

"При бетонните ограждения има леко връщане на автомобила като пинг-понг. Добре е използването на такива на мостове", коментира още бившият директор на ГДБОП

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 142
Мая Йорданова
2460 4

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 4

Добави коментар

2021.11.27 | 20:12

4
Шофьорът на автобуса се е объркал и се е панирал, като е разбрал грешката си. Вината е изцяло негова, но какво да се направи - понякога и опитни хора грешат.
Ели

2021.11.27 | 19:29

3
Прав е генерала,разни разбирачи от пътища и катастрофи е добре да млъкнат,защото не знаят в какво ще въвлекат страната ни.Пътувала съм в чужбина нощем и съм виждала как шофьора за секунди заспива,имали сме късмет!Шофьора просто е бил изморен и е заспал,точно по това време -2-3 часа през нощта организма на човек се нуждае от сън-толкова е просто!Жалко за загиналите и техните близки,съболезнования!
Онзи

2021.11.27 | 17:50

2
Много станаха разбирачите но докато са на власт нищо не разбират щото са с връзки и не правят щото нямат килипир от това .
tom

2021.11.27 | 17:43

1
kakavto i da e patiat avtobusi bez licenz niamat rabota na nego.

Добави коментар

Водещи новини