Пенсионерка от Русе се върза на ало измамници, даде им 3 бона

  • 24 ноември 2021 13:53

  • 1448
  • 2
Пенсионерка от Русе се върза на ало измамници, даде им 3 бона
© Pixabay

Възрастна жена от Русе даде 3000 лева на телефонни измамници по познатата схема - "полицейска операция". Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

На телефона на 74-годишната русенка вчера през деня се обадила жена, която я заплашила. След това имала разговор с мъж, който се представил за полицай. Той й обяснил, че се организира полицейска операция по задържането на измамници.

Нова измама с обяви на коли втора ръка в интернет

Мнимият униформен служител я уверил, че тези, които са я заплашвали, щели да бъдат задържани, а тя трябвало да даде всичките си пари. След като операцията приключи, сумата щяла да й бъде възстановена.

По нареждане на псевдополицая русенката хвърлила през терасата на жилището си 3000 лева, които сложила в найлонов плик.По-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал на тел. 112. По случая се води разследване.

От полицията призовават гражданите да са много внимателни, да не дават пари, поискани по телефон от непознат, както и да не предоставят личните си данни или информация за свои близки. В подобни случаи да сигнализират веднага в полицията.

Радина Лазарова
1448 2

Коментари 2

Добави коментар
Рашо

2021.11.24 | 17:48

2
Тъпо бабишкерче! Не чете ли, не гледа ли тв. Екстра, че са я праснали. Хвърля кинти от балкона! Замърсява околната среда!
винету

2021.11.24 | 14:35

1
Вдигнаха пенсиите и сега се чудят какво да ги правят, та почнаха да "инвестират" през балкона .

Добави коментар

Водещи новини