Експерт: Безопасността в инфраструктурата трябва да бъде изведена като основен приоритет

  • 24 ноември 2021 07:52

  • 275
  • 3
Експерт: Безопасността в инфраструктурата трябва да бъде изведена като основен приоритет
© Кадър - Нова телевизия

На този етап е трудно да се каже каква е причината за тази трагедия, но най-вероятно ще се окаже, че тя не е само една. Има комплекс от причини – от безхаберието не само от страна на нашата държава, а и от цялата обстановка що се касае до пътна безопасност, обучение на шофьори, изпити и всичко останало”, заяви Красимир Георгиев.

"Ако на мястото на инцидента имаше ясна правилно поставена и отговаряща на българките и европейските стандарти маркировка с насочващи стрелки най-вероятно водачът нямаше да се заблуди, че най-дясната лента продължава вдясно", каза още той.

АМ „Струма“ в посока Дупница все още е затворена за движение

Според инж. Владимир Жиянски има два фактора, довели до трагедията. "Единият е отсъствието на магистрално осветление. Това е национален проблем. Втората причина е т.нар. „еластична ограда". Доказано е, че тя е вредна. Това е причината за трагедията в Своге. Тогава загинаха 20 души, а сега са 45. Причината е същата”, коментира той. Жиянски е категоричен, че трябва да бъде направен одит на цялата пътна мрежа.

„Трябва всички да си направим изводите как да не се стига до подобни инциденти. На първо място безопасността в инфраструктурата трябва да бъде изведена като основен приоритет. Освен това трябва да има планиране и финансиране. Пътното поддържане е основният фактор, касаещ безопасността”, посочи Николай Иванов.

Калина Христова
275 3

Коментари 3

Добави коментар
КОПТОР

2021.11.24 | 10:53

3
С кое да се съобразяващ бе идиот? С това че всеки който се докопа до някаква държавна службица става лаком кретен, готов да затрива хора заради лични облаги?Не трябва съобразяване а линч за крадливите !
коптор

2021.11.24 | 10:34

2
Затвор за крадците които заради облаги жертват живота на хората!
Гошко

2021.11.24 | 10:25

1
Няма безхаберие на държава. Държавата е такава каквато е, каквито са хората образуващи я.. И всеки трябва да се съобразява с това. Който политиканства при такива ситуации, няма място в политиката( да припомним случая на Петрохан).

Добави коментар

Водещи новини