Служителка на кметството в с. Рояк разказа за ужаса от пожара в дома за възрастни хора

  • 23 ноември 2021 15:19

  • 2793
  • 2
Служителка на кметството в с. Рояк разказа за ужаса от пожара в дома за възрастни хора
© Булфото

Атидже Рафед, служителка в местното кметство, е сред първите в село Рояк, забелязали пожара. "Видях пламъците и чух писъците на хората за помощ. Беше голяма трагедия", споделя Атидже за преживения ужас пред БТВ. 

Жената веднага отива да помага заедно със съпруга си и сина си. "Като влязох вътре всичко беше във вода. Хората бяха стресирани, по земята, по леглата. Ужасно нещо", разказва Атидже. 

9 души загинаха при пожар в дом за възрастни хора в село Рояк

Пожарникарите разказват, че евакуацията на хората не е била никак лесна. "По-голямата част от хората са на 70, 75, 80 години. Тежка е била евакуацията. Една от жертвите е имал жизнени показатели, когато но е починал в линейката", казва гл. инспектор Валентин Николов, началник на пожарната в Дългопол. "Днес ще бъде извършена аутопсия и ще се определи причината за смъртта. Най-вероятно причината е обгазяване", съобщи ст. комисар Атанас Михов, директор на ОДМВР-Варна.

На този етап разследващите не изключват нито една от възможните причини за огнената стихия. Като част от разследването се провеждат и множество разпити на свидетели. Провежда се втори, по-обстоен оглед след пожара в дома за възрастни хора в село Рояк. Целта е да се разбере причината за инцидента. Назначени са три експертизи: пожаро-техническа, електротехническа и съдебно-медицинска, които трябва да дадат отговори на много въпроси. 

Евакуираните от пламналия дом за стари хора в село Рояк ще бъдат настанени в хотел в община Дългопол

Спасените от пожара в Дома за стари хора в село Рояк се нуждаят от дрехи и обувки. Във „Фейсбук“ жителите на община Дългопол излязоха с апел след вчерашното огнено бедствие, което отне живота на 9 души: „Случилото се снощи е огромна трагедия! Искрено съжалявам за загиналите хора и техните семейства. Но има други 50 души, които също се нуждаят от помощ! Останали са с дрехите на гърба си. Те имат нужда от блузи, връхни дрехи, панталони, пижами, потници и обувки. Нека се организираме и помогнем, с каквото можем“.

Филип Епитропов
2793 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Петко

2021.11.24 | 04:56

2
Мир за душите на загиналите ! А за живите : ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China
Мани!

2021.11.23 | 17:08

1
Няма държава!

Добави коментар

Водещи новини