Борислав Сарафов: В автобуса е имало втори шофьор, не се знае дали е сред оцелелите

  • 23 ноември 2021 14:07

  • 12998
  • 4
© Булфото

В автобуса е имало втори шофьор, не се знае дали е сред оцелелите, заяви директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 150

Той уточни, че четирите автобуса са се движили с порядъка на 15-20 минути разстояние един от друг. Не са били компактен конвой.

"Няколко екипа разпитват пострадалите в „Пирогов“. Само двама от тях в момента са в адекватно състояние, останалите са в реанимация и шок. Разпитват се очевидци на местопроизшествието", допълни Сарафов пред БТВ.

45 души загинаха при автобусна катастрофа на АМ "Струма"

Главният прокурор на Северна Македония Любомир Йоевски и ръководителят на Специализираната прокуратура на Северна Македония Вилма Русковска също посетиха мястотото на инцидента.

"Става въпрос за голяма трагедия. 12 деца загинаха. Заедно с колегите от България се договорихме за нататъшната ни работа, разясняване на подробностите в трагедията. Изразявам съболезнование към семействата на загиналите пътници, както и благодарност към работата ни с българската прокуратура", заяви Йоевски.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милев обясни, че за момента в С. Македония няма да се провежда допълнително паралелно досъдебно производство. То ще се води на територията на Република България.

„Собственикът на фирмата е дал показания, че за 20 г., откакто има транспортна фирма, досега е нямал никакви инциденти. Проверяваме информацията кога автобусът е бил регистриран, кога е минал технически преглед и ще я изпратим на колегите в България“, заяви Русковска.

Сарафов добави, че по първоначална информация автобусът е съвсем нов, на около 3 г.

"Проведохме съвместно работно съвещание с колегите от Северна Македония, на което уточнихме всички линии на международното правно сътрудничество, включително получаването от съседката ни необходимите документи за автобуса, за фирмата-превозвач, за пътниците и получаване по най-бърз начин на биологичен материал от близките и роднините за идентификация на жертвите в автобуса", каза още той.

Следствените действия и огледите продължават.

Мая Йорданова
12998 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Е.Вучкова

2021.11.23 | 16:31

4
Жив е.Той е бил на най-задната седалка и е счупил прозореца,от който са избягали 7 души и са се спасили. Бог да прости и останалите-голяма трагедия.
Гйкйкйу

2021.11.23 | 15:40

2
Пътната маркировка в България трябва да стане светоотразителна

2021.11.23 | 15:57

3
Европейски маркировки,големи знаци поставени на правилните места,електронни предупреждения при опасни участъци поставени на високо,проследяващи камери,хайдеее когаа нали сме в Европа,то ще дойде време да излизаме докато нашите се организират..
Гхйхх

2021.11.23 | 15:39

1
Хйудх

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини