От прокуратурата с първи подробности за пожара в дома за възрастни хора в село Рояк

  • 22 ноември 2021 20:32

  • 6316
  • 1
От прокуратурата с първи подробности за пожара в дома за възрастни хора в село Рояк
© Gettyimages (архив)

Сериозен пожар е възникнал в дом за стари хора в с. Рояк, общ. Дългопол около 18:00 часа днес. При инцидента са загинали девет души, други двама са в тежко състояние. Останалите обитатели на дома са били евакуирани, сред тях да има обгазени. Изяснява се колко са по-леко пострадалите, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

На мястото на инцидента е административният ръководител на Окръжна прокуратура - Варна окръжен прокурор Красимир Конов, който е и дежурен прокурор. Той ще ръководи действията по първоначалните огледи, които ще започнат веднага щом огънят бъде напълно овладян и е безопасно влизането на екипите от разследващи в сградата. 

9 души загинаха при пожар в дом за възрастни хора в провадийско село

Работи се за изясняване на причините и обстоятелствата за възникването на тежкия инцидент, както и тези, довели до смъртта на възрастните хора. Предстои да бъдат назначени различни експертизи - пожаро-технически, съдебно-медицински и други.

Филип Епитропов
6316 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
георги

2021.11.22 | 22:48

1
някой клошар го е запалил не се съмняваме . амиии директорката и собственика детоняма минимални средства за охрана при пожар не са виновни. и тия от пожарната са в кюпа.

Добави коментар

Водещи новини