Хванаха наркотици и оръжие в Силистренско

  • 14 ноември 2021 15:08

  • 2249
  • 0
Хванаха наркотици и оръжие в Силистренско
© Булфото

Наркотици и незаконно оръжие са иззети при операция на служители на РУ-Силистра.

Това съобщиха от ОД на МВР в Силистра. По случая е задържан 50-годишен мъж.

Операцията е осъществена на 12 ноември в село Айдемир. В рамките на акцията е задържан жител на селото. Мъжът попаднал в полезрението на полицията ден по-рано, когато бил спрян с автомобил и представил неистински документ за регистрация на превозното средство. 

Проверка показала, че номерът на рамата е манипулиран. Мъжът, който има предишни криминални прояви у нас и в чужбина, бил задържан за срок до 24 часа. Автомобилът му е иззет от органите на реда. Продължавайки работата по случая, на 12 ноември служители на РУ-Силистра предприели последващи процесуално-следствени действия. 

При претърсване в жилището на мъжа, както и в друго, до което имал достъп, били открити 297.2 грама канабис, 2207.6 грама амфетамин, 52.1 грама хероин и 1.2 грама кокаин, идентифицирани с полеви наркотест. 

На адресите били намерени още две незаконно притежавани къси огнестрелни оръжия със заличени номера, боеприпаси за тях, заглушител, неистински банкноти и документи, магнитни пластики и три електронни везни.

С постановление на прокуратурата първоначалното полицейско задържане на мъжа е продължено до 72 часа и той е привлечен като обвиняем. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава. 

Трима са задържани при мащабна полицейска акция в Плевенско

Веселина Спасова
2249 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини