"Катимерини": Централата за фалшивите сертификати за Гърция е в Сандански

  • 07 ноември 2021 08:46

  • 2115
  • 8
"Катимерини": Централата за фалшивите сертификати за Гърция е в Сандански
© NOVINI.BG

Централата на престъпните групировки за издаване на фалшиви зелени сертификати за Гърция е в Сандански. Това твърди гръцкото издание "Катимерини" като се позовава на данни на гръцката полиция.

Темата за нередовни зелени сертификати от България стана централна  в южната ни съседка след разследване на гръцката обществена телевизия тази седмица. Един от гръцките участници в схемата, пожелал анонимност, разказва пред медията, че гърците плащат по триста евро за документ в България без да им се постави ваксина.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31516

Според предварителната информация на гръцките власти престъпните групировки се възползвали от пробойни в здравната система на България, а централата на цялата дейност била в Сандански. Източници на "Катимерини" твърдят, че в престъпната схема са замесени и гранични служители както от Кулата, така и от Промахон.

Изданието пише още, че през септември прокуратурата в Солун е възложила на полицията да направи разследване на информациите за подобни сертификати от България. От полицията обаче са прекратили разследването поради трудности в осъществяването му.

Още разкрития за фалшивите сертификати в Гърция. Откриха да продават резултати от COVID тестове в интернет

Неназован високопоставен полицейски служител заявява пред изданието, че гръцките служби за сигурност са се обърнали към колегите си от България и от Северна Македония, но от двете страни не е имало реакция.

Продължава проверката, свързана със зелените сертификати, издадени на работещи в болница в Солун, проверяват се и съмнителните случаи на служители на болницата в Кавала, прведставили сертификат от България, отбелязва "Катимерини".

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
2115 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Не е ли в Банкя?

2021.11.07 | 08:55

1
Там е централата на баш крадеца и лъжеца!

2021.11.09 | 20:06

8
Типечен трол на пРезидента. Тъп като зеления чорап.
ФАЛШИВИ СЕРТИФИКАТИ

2021.11.07 | 13:20

5
Хората прибягват до фалшивите сертификати , защото ваксините срещу Ковид-19 съдържат по технология „квантови точки“, оставащи под кожата, така че да служат като цифров сертификат, че човекът е бил ваксиниран.
Четящ

2021.11.07 | 13:28

7
Какви учени имало в БГ
ХЕЙ

2021.11.07 | 13:24

6
бойко рашков нищо не знае по въпроса за фалшивите сертификати. той непрекъснато злепоставя ГЕРБ, защто ще му бъде потърсена сметка за вилаетите с 12-те златни тоалетни. още малко ще царува, после свят ще му се завие...

2021.11.07 | 11:06

4
Благодарение на функционирането на центъра за фалшиви сертификати, светът ще спре да признава българските сертификати и истински ваксинираните няма да могат да пътуват. Това го дължим на бездейдсвието на МВР и на върховния кандидат диктатор, негоден да реши никакъв сериозен проблем, несвързан с личното му его.

2021.11.07 | 11:01

3
Защо гръцкият вестник знае кой издава фалшиви сертификати, а шефът на предизборния щаб на пРезидента - Бойко Чашков не? Защото единствената му задача е за злепоставя ГЕРБ с недоказани внушения. Защото е честен и почтен служител на Родината? Цирк!

2021.11.07 | 09:51

2
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини