Контрабандисти кътат старинни монети и накити под акумулаторите на камион

  • 02 ноември 2021 13:36

  • 868
  • 0
Контрабандисти кътат старинни монети и накити под акумулаторите на камион
© Агенция Митници

Митнически служители на Митнически пункт Капитан Андреево откриха 761 старинни монети и накити при проверка на товарен автомобил с влекач, пътуващ за Великобритания.

Камионът с чужда регистрация пристига на МП Капитан Андреево на 31.10. 2021 г. около 2.00 часа на входящо трасе от Турция, управляван от турски гражданин.

Криминалисти откриха 17 антични монети край Дряново, двама са задържани

Водачът е представил редовни документи за превозвания товар от Турция за Великобритания и е обявил, че няма друго за деклариране. При извършената проверка митническите служители откриват под акумулаторите на превозното средство укрити пет пакета, опаковани с тиксо.

Установено е, че пакетите съдържат 716 старинни на вид монети от бял и цветен метал, както и 45 броя старинни накити и предмети, сред които пръстени, медальони, обеци, фигурки, плочки, печати, два овални червени камъка.

Общо 761 са иззетите контрабандно пренасяни изделия и монети. Според предварителната експертна оценка тяхната стойност възлиза на около 60 000 лева. Предстои експертиза за датиране и прецизно идентифициране на иззетите артефакти. Образувано е административнонаказателно производство, работата по случая продължава.

Радина Лазарова
868 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини