Спипаха голямо количество хероин през ГКПП Дунав мост Видин - Калафат

  • 22 октомври 2021 11:51

  • 610
  • 0
Спипаха голямо количество хероин през ГКПП Дунав мост Видин - Калафат
© Пресцентър Прокуратура

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество - престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18 от НК, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 19.10.2021 г., на трасе „Изходящи автомобили и автобуси“ на ГКПП Дунав мост Видин - Калафат, пристигнал товарен автомобил с българска регистрация. Водачът на МПС заявил, че превозва групажна стока с крайна дестинация Холандия.

Митническите служители са отклонили превозното средство за щателна проверка. В хода ѝ са били установени 20 машини за дезинфекция, опаковани в 10 кашона. При отваряне на фабричните капаци на машинитe инспекторите са открили голямо количество пакети, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При извършен полеви наркотест то реагирало на хероин.

Удар от над половин килограм хероин край ГКПП-Кулата

Установени са 79 пакета с наркотичното вещество с общо количество 40,7 кг. Възложено е извършване на експертни справки на откритото в камиона вещество и за стойността на дрогата.

Водачът на камиона е привлечен в качеството на обвиняем за опит за контрабанда на наркотично вещество през границата на страната. По искане на Окръжна прокуратура – Видин съдът му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Константин Тодоров
610 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини