Двама са задържани при акцията, проведена вчера в септемврийското с. Ветрен дол

  • 20 октомври 2021 16:12

  • 589
  • 0
Двама са задържани при акцията, проведена вчера в септемврийското с. Ветрен дол
© МВР

Специализираната операция срещу производството и разпространението на наркотици е проведена вчера на територията на септемврийското село Ветрен дол. Полицейските действия са осъществени от служители на ГДБОП, сектора за борба с организираната престъпност в Пазарджик и Смолян, съвместно с колегите им от ОДМВР-Пазарджик.

Екипите се насочили за проверка в бивша тракторна база в землището на селото. В халето била открита разположена в няколко помещения отлично оборудвана високотехнологична наркооранжерия за отглеждане и последваща обработка на канабис. Установени са 563 растения в различна фаза на растеж, с обща маса около 63 килограма. Открити са и 37 килограма суха листна маса, подготвена за дистрибуция.

Помещенията били оборудвани със системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, осветлението, вентилатори и електрически дробилки. Задържани за срок от 24 часа са собственикът на имота - 32-годишен мъж от Септември и 23-годишен негов съучастник от същия град. Откритата дрога и оборудване са иззети, на мястото е извършен оглед. За работата по случая е уведомена прокуратурата.  

 

Борислава Борисова
589 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини