Голям пожар във Великотърновско

  • 01 октомври 2021 20:53

  • 1662
  • 1
Голям пожар във Великотърновско
© Булфото (архив)

Подпалили са се над 2000 декара земеделски земи с остатъци от жътва на царевица. Пламъците са избухнали към 15 часа на около 100 кв. м площ, но заради ветровитото време огънят бързо се е разраснал, съобщава Нова телевизия.

Нивите са близо до главния път между Велико Търново и Свищов в района на Полски Тръмбеш и село Страхилово. Четири противопожарни автомобила и седем пожарникари вече са локализирали пожара и ще дежурят през нощта, за да следят да не се разпространи. Заради пожара има частично задимяване по пътя между Полски Тръмбеш и Страхилово. Причините за пожара тепърва ще се изясняват

„Близко се намираме до населеното място Полски Тръмбеш. Тук искам да успокоя жителите, че няма опасност за тях. Периметърът е ограничен. Оросена е тревата и няма опасност да се разпространи пожарът към други посеви, защото има и неожънати ниви със слънчоглед”, обясни Тодор Тодоров – Противопожарна служба – Полски Тръмбеш.

Нанесени са щети от пожари вчера в Силистренско

Константин Тодоров
1662 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.01 | 23:34

1
Мамицата ви и мърши недодялани!Палете горите и после се давете с маските в ковид отделенията,защото сте ''тарикати''.Пукнете дано!

Добави коментар

Водещи новини