Младеж с трудно детство запалил няколко автомобила в Пловдив, защото искал да впечатли приятелката си

  • 28 септември 2021 14:45

  • 1428
  • 0
Младеж с трудно детство запалил няколко автомобила в Пловдив, защото искал да впечатли приятелката си
© Булфото (архив)

Младеж с трудно детство поискал да впечатли приятелката си с палеж на автомобили. Георги запалил няколко автомобила в Кичук Париж, на обща стойност близо 19 000 лева.

Срещу него са повдигнати обвинения за това, че в периода 23.06.2018 г. – 24.06.2018 г., при условията на продължавано престъпление, е запалил имущество със значителна стойност На 23 юли той запалил фургон за съхранение на строителни материали и намиращи се в него машини и инвентар, собственост на търговско на стойност 10 408,20 лв., а на следващия ден 24.06.2018 г. в гр. Пловдив е запалил три броя леки автомобили марка „Ауди“, собственост на различни хора, непознати за него, както и лек автомобил марка „Опел Вектра“, собственост на друг мъж, също непознат за него.

Обясненията на подсъдимия пред разследващите били, че се чувства самотен и иска да стане известен и да му обърнат внимание. Всъщност неговата предистория започва с тежкото му детство, когато баща му умира, а с майка си трудно намира общ език. Оттогава и сега Георги разчита единствено на вуйчо си, при който работи. Вуйчото се занимава с продажба на автомобили в село Труд.

На 23 юли младият мъж, прибирайки се с маршрутка от работа в село Труд, звъни на приятелката си многократно, но тя не вдига. Почуствал се пренебрегнат, Георги решава да извърши нещо, за да му обърнат внимание. Той пали фургона, който се намирал близо до центъра и който се оказва пълен със строителни материали, машини и инвентар.

Прави го без повод и без да знае нещо за собствеността му. Отдалечава се и съзерцава пожара, а след това от собствения си телефон звъни на тел.112. Изчаква пожарникарите и дори се ръкува с тях. След това тръгва към дома си. На следващия ден на път към дома си, Георги отново пали кола на бул. "Македония" и започва да обикаля около нея. Пожарът обхваща и други автомобили. Отдалечавайки се, той разбира, че вече е повикана пожарната затова продължава към дома си.

Мъж е задържан за палеж на къща в Тополовград

Днес Георги се яви в залата, но неговият адвокат не дойде, тъй като е в болница с Covid. Не се яви и един от съдебните заседатели, поради което делото бе отсрочено за 22 октомври, от 9.30 часа. За днешното заседание бяха дошли двама от потърпевшите, които не познават момчето. Съдията ги информира, че тяхното участие в съдебните заседания не е задължително и ако искат може да не ги посещават, предаде "Фокус".

Константин Тодоров
1428 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини