Внимание! Джебчии в столичния квартал "Редута"

  • 21 септември 2021 08:03

  • 761
  • 0
Внимание! Джебчии в столичния квартал "Редута"
© Кадър бТВ

Жителите на столичния квартал „Редута“ алармират, че кражбите района зачестяват.

Според тях за убежище на джебчиите служи изоставена сграда на улица „Живко Николов“, разказва бТВ.

„Внимание крадци!“ С такива предупредителни табели осъмна кварталът преди няколко дни. Крадат се от велосипеди до дребни стотинки от автомобилите. Според хората, кражбите правят самонастнаили се хора в близък изоставен строеж.

Повишава се рискът от кражби: Как да се предпазим?

Сградата е започната през 90-те на XX в. Оттогава обаче остава недостроена, защото собственикът ѝ свършва парите. Оттогава нейни обитатели са бездомниците, а следите им са навсякъде. Някои от стаите дори са обзаведени.

Едно от помещенията в изоставения строеж е пригодено за живот – има дюшек със завивки, дори пране. Виждат се и предмети, които впоследствие се издават за вторични суровини.

В друго помещение има семейство с 3 малки деца.

Жената споделя, че са живели на бул. „Константин Величков“, но разрушават жилището, което обитавали. Три месеца прекарали в приют, а вече четири са в изоставения строеж. По думите ѝ няма други хора в недостроената сграда. Категорична е, че нямат общо с кражбите в квартала.

Жителите на квартал „Редута“ искат премахване на стария строеж. Ива Радоевска разказа, че тя живее срещу изоставения строеж: „От вкъщи се виждат всички боклуци, събирани с години. Всички хора, които живеят вътре. Има трайно настанили се хора – около 10 възрастни и 3-4 деца“. 

Местните се категорични, че освен ръста на престъпленията, сградата е опасна. Кметът на р-н „Слатина“ Георги Илиев обясни, че ще се направи обследване на сградата, за да се прецени дали може да бъде довършена или разрушена.

По думите му самонастанилите се хора не са от София, но не пожела да каже подробности. Допълни, че при желание от страна на семейството, могат да се настанят в специализиран център.

Десислава Станева
761 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини