Гранични полицаи от Силистра разкриха два случая на иманярска дейност

  • 17 септември 2021 15:19

  • 831
  • 0
Гранични полицаи от Силистра разкриха два случая на иманярска дейност
© МВР

Служители от Гранично полицейско управление – Силистра проведоха две специализирани операции за противодействие на престъпления, свързани с културно-исторически ценности, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 14 септември, след предприети оперативно-издирвателни действия, в имот в село Черник, община Дулово, са намерени металдетектор, монета от жълт метал, 7 монети от различен метал с видимо старинен вид, с патина и пръст върху тях, 2 апликации и 2 върха на стрели с различна големина и форма. 

В Плевенско закопчаха иманяри

Два дни, по-късно, на 16 септември, при претърсване в имот в село Скала, община Дулово, граничните полицаи открили металдетектор, 8 монети от различен метал, с различна големина и форма, старинен пръстен и 11 други предмета -апликации, археологически фрагменти.

Установени са лицата, които са намерили и съхранявали намерените от граничните полицаи предмети. По двата случая са образувани досъдебни производства, работата по тях продължава активно под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура - Силистра.

Филип Епитропов
831 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини