Полицията във Варна отчита значително увеличение на заловените пияни и дрогирани шофьори

  • 15 септември 2021 15:23

  • 559
  • 0
Полицията във Варна отчита значително увеличение на заловените пияни и дрогирани шофьори
© Пресцентър МВР

Сериозно е увеличението на заловените водачи на автомобили, седнали да шофират след употреба на алкохол или наркотични вещества. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна главен инспектор Петко Камбуров - началник сектор „Пътна полиция” – Варна. Той посочи, че именно поради тази причина са и масираните проверки от страна на Пътна полиция, с фокус залавяне на пияни или дрогирани шофьори.

„В последния месец имаме три случая на заловени водачи, които са с концентрация над 4 промила в кръвта. Дори последният случай е от изминалото денонощие, който е бил на територията на 4 РУП“,каза още гл. инспектор Петко Камбуров.

По отношение на множеството сигнали в социалните мрежи, че деца от Варна се включват в опасно предизвикателство, при което изскачат пред автомобилите или лягат на пешеходните пътеки, началникът на КАТ в морската столица заяви, че вече има получени сигнали.

„Най-честите сигнали са в кв. „Аспарухово“. За целта непрекъснато се правят инструктажи на всички екипи, не само на тези от пътна полиция. Полицаите са инструктирани ако забележат лица, които стоят продължително време до пътното платно или такива с по-буйно поведение да ги изведат и предадат на родителите им“, разясни гл. инспектор Камбуров. Той уточни, че към момента няма регистрирани тежки инциденти, вследствие на предизвикателството, в което са се впуснали децата.

Пиян германец блъсна линейка в „Златни пясъци“

 

 

Константин Тодоров
559 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини